Gömülü Diş Operasyonları İzmir
Gömülü Diş Operasyonları İzmir , Sürme zamanı geldiği halde, diş dizisinde yer almayarak mukoza veya kemik altında kalan dişlere gömük dişlerin alınmasıdır. Gömük kalmış diş hastanın protez kullanımına bağlı olarak gelişen bazı nedenler ile sonraki dönemlerde de sürme eğilimi gösterebilirler. Gömülü diş ve ya gömük diş ağızda çıkması gereken dişlerin çıkmaması halinde görülür. Gömük dişlerin tamamı çene kemiğinin içinde olabilceği gibi aslında doğru yerde çıkmış olup üzerlerinde yumuşak doku olduğundan da görünmeyebilirler.Dişlerin bir kısmının ağızda görülüp kalan kısmın dişetinin altında0 kaldığı dişlere de yarı gömülü dişler denir. Gömülü Diş Operasyonları İzmir ve çevresinde başarılı bir şekilde yapılabilir.
Dişler Neden Gömülü Kalır?
Dişlerin gömülü kalmasına sebep olan birçok faktör vardır. Dişlerin gömülü kalma sebepleri arasında genetik nedenler, komşu dişlerin yer değiştirerek dişin önüne geçmesi, çene darlığından dolayı yeni dişler için ağızda yer olmaması, sürme zamanı gelen dişlerin üzerinde yer alan süt dişlerinin tedavi edilmeyip bu sebeple çürüklerden dolayı altlarında oluşan enfeksiyonun (iltihap) sürmeyi etkilemesi sayılabilir.
Hangi Dişler Daha Çok Gömülü Kalır?
Hangi dişlerin gömülü kalacağı anatomik yapıya bağlı olarak sıklıkla alt yirmi yaş dişi, üst yirmi yaş dişi ve 3. kesici dişler (kanin dişi, köpek dişleri) en fazla gömülü kalan dişlerdir. Diğer dişlerinde gömük kaldığı vakalar mevcuttur.
Gömülü Dişler Nasıl Tedavi Edilir?
Gömülü dişler estetiksel açıdan ve hastanın fonksiyonunu etkileyecek bir bölgede ise mutlaka ortodontik açıdan değerlendirilmeli ve mümkünse ortodontik tedaviyle yerine getirilmelidir. Bu sayede gömülü dişin eksikliğinden kaynaklanan estetik ve fonksiyonel problemler ortadan kalkar.
Gömülü diş ortodontik olarak hareket ettirilemeyecek konum ve durumdaysa, alternatif tedaviler ve çözümler düşünülebilir. Bu tedaviler ve çözümler sonuç vermeze ise dişin cerrahi yöntemle çekilmesi, belirli aralıklarla takip edilmek şartıyla yerinde bırakılması olabilir.
Gömülü Dişler Hareket Ettirilerek Kullanılır Hale Getirilir Mi?
Gömülü kalmış olan dişler öncelikle ortodontik açıdan değerlendirilmelidir.Gömülü dişler, özellikle hastanın estetiği ve fonksiyonunu etkileyen kesici dişler, ortodontik tedavi ile sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmektedir.
Gömülü Dişler Nasıl Alınır (Çekilir) ?
Gömülü dişler dişin konumuna, diğer diş etkilerine, kemik içerisindeki seviyelerine, dişin gelişimsel bir şekli bozukluğu olup olmadığına göre lokal aneztezi altında alınabileceği gibi sedasyon dediğimiz derinliği ve süresi aneztezi uzmanının verdiği ilaçlarla ayarlanabilen uyku halinde de alınabilir. Gömülü dişlerin alınması için en uygun zaman herhangi bir belirti göstermediği sürece genç yaşlardır..